Welkom!

Nieuwsgierig
Dat ben ik. Veel gedaan op allerlei gebied, zakelijk en persoonlijk. Psychologie, filosofie, meditatie, yoga, maar ook sales, marketing, finance, management en corporate leiderschap. Twee schijnbaar aparte werelden naast elkaar.

Eerste deel van mijn leven was ik erg op zoek. naar mezelf. Het tweede deel van mijn leven bezig met groeien. Nu meer bezig met loslaten en onvoorwaardelijk aanwezig zijn.

Terwijl ik mensen zakelijk en privé coachte zag ik steeds meer de beperkingen van de praat-benadering, het cognitieve blabla: tekst, metaforen en concepten. Keer op keer zag ik bij mensen een onbalans tussen voelen en denken. Het lichaam als object (sport, yoga, dieet) in plaats van dé bron van ons levensgevoel. Met alle gevolgen van dien: Spanning, Stress, Burnout en onverwerkt Trauma.

Door lichaamservaring als beginpunt van ‘leven’ te nemen ga je terug naar heelheid en jouw kern

Daarom!
Het eerste deel van mijn leven heb ik vooral voor mijzelf en mijn gezin geleefd. Hard gewerkt als kostwinner. En veel ervaren op zakelijk, spiritueel en relationeel gebied. Met vallen en opstaan heb ik veel geleerd. Ervaringsdeskundig met vier kinderen, relaties en scheidingen, narcisme, mijn eigen ontwikkelingsproces, therapie en coachingsopleidingen, honderden boeken en films en inmiddels meer dan 1000 BodyMind sessies. En elke dag leer ik van iedereen die ik tegenkom.

Nu ik ouder ben wil ik graag teruggeven aan anderen. Mijn ervaring en levenslessen delen.

Daarom doe ik dit
Uit dankbaarheid

Mijn ontwikkeling …

Na een eerste ervaring 30 jaar geleden met Holotropic Breathing van Stan Grof volgden therapieopleidingen in Psychosynthese bij Karina Kalderwaay in Ouderkerk a/d Amstel en vervolgens ProcessWork met Arnold Mindell.

Praktisch in mijn corporate werk waren Interventie-kunde met Edu Feltman, Personal Coaching en praktische ervaring met Framing en Focussing. Dit heb ik later aangevuld met NLP workshops, Hypnose enNeuro Hypnotic Repatterning met Richard Bandler, grondlegger van NLP.

Alles was tot nu toe redelijk cognitief gericht. De brug was Patterns of Physical Transformation van Ron & Edie Perry. Dit bracht mij het eerst op het idee om hypnose en lichaamswerk te combineren tot … Hypno-Massage?!?

Dit bleef bij een idee tot ik op Ibiza Body Knows Breathwork ontdekte van inmiddels Spaans-Mexicaanse vriend Jorge Jordán. Hij legde de brug tussen hypnose en lichaam met bewust synchroon ademen.

Voor meer diepgang in lichaamswerk volgde ik bij Manuel Lugue Aguilera meerdere Thai Massage opleidingen, Thai Yoga Massage alsook Chi Nei Tsang, Thaise Buikmassage. Tegelijkertijd ontving ik hoogfrequent massage sessies in allerlei stijlen van collega masseurs. Om zo hands-on zoveel mogelijk ervaring op te doen.

Intens lichaamswerk en trauma verwerking liggen in elkaars verlengde, dus wat volgde waren Trauma Release en MER Masterclasses bij Rebalancing masters zoals Anubuddha & Anasha en Satyarthi Peloquin.

Meer recent heb ik getraind bij Mantak Chia en Charles Muir in zowel Sexuele Chi Kung als ook Tantrische Massage technieken en rituelen. In Tsjechië trainde ik Core Touch en Core Cry bij Denisa & Richard, tantrische therapieën voor healing van lichamelijke en emotionele littekens na seksueel en fysiek trauma.

Tarika Glubin leerde mij werken met Inner Child de-conditionering in haar fantastische Rebellious Spirit workshops.

Met het werk van Betty Martin en het Wheel of Consent kreeg ik meer bewustzijn rond aanraking en persoonlijke grenzen.

Richard Grannon heeft mij veel geleerd over Narcisme, CPTSDInner Critic en Psycho-educatie rond traumaverwerking.
Echt een aanrader!

Vooral het werk van Stephen Porges en zijn PolyVagal Theory zijn de basis van mijn trauma-benadering. 

In 2020 heb ik de opleiding Psycho Sociale Basiskennis voltooid om de reguliere geestelijke gezondheidszorg beter te begrijpen. Om mensen veilig de weg te kunnen wijzen bij wie aan te kloppen voor welke zorg. In 2023 volgde een training van Dr. Krista Burns in Postural Neurology, hetgeen mooi aansloot bij eerder werk van Edie Perry, met wat inmiddels The Perry Method heet. 

Belly To Belly van David Cates was een van mijn mooiste trainingen door de eenvoud en de kracht van David’s benadering.

Absolute topper is het trauma-werk van James French met dieren. De Trust Technique. Een op een op mensen van toepassing en mischien wel het meest bepalende in elke vorm van interactie, met name in een therapeutische setting.

Ergens onderweg ben ik ook nog geïnitieerd in Usui Reiki.

Zelf ontvang ik liefst zo vaak mogelijk een Deep Tissue Massage van Renu. Haar gouden handen en mijn bewuste adem maken elke sessie tot een diepgaand feestje.

Healing starts when feeling safe

Ik werk veel met bewuste ademhaling in combinatie met jouw lichaamsbewustzijn als poort naar een dieper gewaarzijn. Met liefdevolle aandacht voor de universele wijsheid van jouw lichaam, ontvouwen we een heelend bewustwordingsproces in het hier en nu, en worden deuren geopend die al pratend en denkend gesloten blijven.

The body knows best …
Vertrouw je lichaam om bewuster te Zijn 

Nooit te oud om te leren …

voornaam kk

Kees Klesman | BodyMind Coach  

Kees
Kees BodyMind Coach
Herstel begint als je lichaam het sein ‘veilig’ geeft