Waarom BodyMind balancing-sessies

Herstel begint pas als je lichaam het sein veilig geeft

Je bent een geheel van ontelbare en onbegrijpelijke fysieke, chemische en mentale processen. Dat geheel werkt miraculeus vanzelf en meestal perfect. Vanaf je eerste ademhaling. Als baby was je perfect met alle potentie voor een rijk leven in je.

Van baby ben je opgegroeid tot volwassene. Op het levenspad heb je ervaringen opgedaan en ideeën van anderen verzameld. Dingen aangeleerd om te overleven, je eigen gemaakt, in je lichaam als procedure vastgelegd. En voor onveilige gebeurtenissen die ons emotioneel te veel waren hebben we als kwetsbaar jong mens ingenieuze oplossing bedacht om te overleven. Die onveiligheid was meestal in relatie tot anderen. Vaakst met de mensen die dicht bij ons stonden en voor ons welzijn belangrijk waren. Ook dat werd in je lichaam vastgelegd, vanuit een verwonding (trauma). Zo ontstonden gewoontes en voorkeuren, en uiteindelijk je persoonlijkheid. Alles aangeleerd vanuit onveiligheid. Dus niet altijd even functioneel. Zelden een vrije keus als volwassene.

De weg terug naar vrijheid is via lichamelijk ervaren veiligheid

Om blokkades in ons lichaam en in onze geest op te heffen. Om weer gezond, vrij en blij te worden, als een baby. Via de geest krijg je misschien begrip maar echte verandering moet vanuit je lichaam komen, je onderbewuste conditionering.

Hoe ik graag werk

 • We werken gelijkwaardig samen met ieder een eigen verantwoordelijkheid
 • We werken vanuit wederzijds vertrouwen 
 • We werken met wat zich aandient in de flow van het moment

Vanuit wederzijds respect en met liefdevolle aandacht

Wat ik voor je doe

1298sm

Tijdens een sessie kom je heel bewust in contact met je lichaam, je onderbewustzijn en je gevoel.

We combineren aandachtsvol en gericht lichaamscontact met jouw ademhaling als anker

Met een combinatie van technieken en mijn ervaring als coach, activeren we lichaamseigen feedback-processen voor herstel en nieuw inzicht. Uitgangspunt is dat jouw lichaam het beste weet wat goed voor je is. En dat lichaam en onderbewustzijn één zijn, dat wist je al.

Je krijgt van mij een variëteit aan fysieke en cognitieve balancing tools aangereikt afhankelijk van de feedback tijdens de sessie. Doel is om tijdens onze sessie jouw geestelijke en lichamelijke balans te herstellen waardoor je je energieker, keuzevoller en vrijer voelt.

Onze afspraken

 1. Inhoud van sessies is strikt vertrouwelijk
 2. We respecteren elkaars grenzen. Die grenzen bespreken we vooraf om persoonlijke veiligheid te waarborgen.
 3. Persoonlijke hygiëne is belangrijk. Mocht je willen douchen voor of na een sessie dan zijn er een douche en handdoeken aanwezig.
 4. Fysiek contact staat altijd en alleen ten dienste van de sessie. We overleggen vooraf wat voor jou OK voelt. Je geeft vooral zelf aan hoe je tijdens een sessie gekleed wilt zijn.
 5. Tijdens een sessie kan je op elk moment aangeven wat voor jou wel of niet prettig voelt.
 6. Een sessie is absoluut geen vervanging voor reguliere medische zorg! Bij contra-indicaties zal ik geen sessie geven zonder schriftelijke toestemming van een reguliere arts.
 7. Geef altijd aan welke aandachtspunten je hebt of waarvoor je elders in behandeling bent. Zowel lichamelijk als geestelijk. Dan kan ik daar rekening mee houden in onze sessie.
 8. Als je tevreden bent (8-10) is het fijn als je dat aan anderen vertelt of zelfs misschien iemand een sessie kado doet. Ben je niet tevreden (1-7) vertel het mij op tijd zodat ik de manier van werken kan aanpassen zodat je toch tevreden vertrekt. In geval je alsnog niet tevreden bent met de sessie heb je mijn garantie dat je niets betaald.
 9. De prijs van een sessie hoeft geen obstakel te zijn als je financieel moeilijk zit. We maken dan een afspraak naar draagkracht. Ik werk graag volgens het ‘Robin Hood principe’.
 10. Alle produkten die gebruikt worden in een sessie hebben een 100% natuurlijke oorsprong.

KernWoorden

 • Aandacht
 • Aanwezigheid
 • Aanraking
 • Afstemming
 • Aanpassing
 • Affirmatie
 • Acceptatie
 • Aanmoediging
 • Ankering
 • Advies

Veilig in je kracht bewust kunnen kiezen