Trauma hechting lost op bij mijn transformatie

Door mijn overlevingsdrang gekozen oplossingen vormen de basis van hoe ik mij verbindt met anderen. Als ik aan mijn (soms ongewenste) primaire reactie werk dan zal ook mijn verbinding met anderen veranderen. Logisch. Het een is met het ander verbonden.

Verander de wereld en begin bij jezelf. Of beter gezegd: Begin bij jezelf en de wereld veranderd.

Als ik verander, als ik mijn proces aanga, voel wat er gevoeld wil worden, dingen in mij zich oplossen, als mijn reactiegedrag veranderd, dan ‘past’ mijn omgeving niet meer. Dan passen de mensen om mij heen, oude vrienden, mijn partner, zelfs mijn ouders, niet meer. Dat is niet per se altijd zo maar het kan zeker wel gebeuren. En dat is heel normaal. Ik had mij aangepast aan een wereld die eigenlijk niet klopte. dus is er een herijking nodig.

Dus als ik nu verander naar mijn authentieke zelf dan kan de wereld niet anders doen dan meegaan in de transformatie. Hoe interessant! Dus niet de law of attraction. Maar daadwerkelijk aan mijn diepste trauma’s werken om de wereld te veranderen. Niet met een dissociatief doel als rijkdom of geluk of iets anders bedacht. Maar gewoon mijn eigen shit aangaan en dan te ervaren hoe de wereld er dan uitziet als ik mijn authenticiteit herwin. Hoe de wereld is als ik volg wat zich in het hier en nu aandient, zonder de trauma filter van aangeleerde reacties. Spannend, ja dat wel. Maar ik heb nu ontegenzeglijk wel het gevoel dat ik leef, adem, groei, er mag zijn, dat dit mijn wereld is.  Thriving is een mooi engels woord daarvoor. (evt synoniemen, vertaling)

 

Als ik nog vol vanuit mijn trauma reactie leef, als ik de verlatingspijn uit mijn jeugd nog niet heb her-ervaren, dan zijn de mensen die mijn beschadigde hechting rust geven helemaal ok.

Als ik een rond gat ben dan passen alleen ronde blokjes. Maar als ik een vierkant gat wordt dan passen er alleen nog vierkante blokjes in.

Maar als ik verander, mijn hechtingsproblematiek helder word, dan zal de ‘onbereikbare man’ niet zo interessant meer zijn, dan zal de bully-partner niet meer zo vertrouwd voelen.
(anders verwoorden)