Als ik mij veilig voel dan kan en mag elke expressie van mij er zijn. In woord en beweging. Dan kan ik vrij zijn. Vaak zitten er blokkades op vrije expressie. Die blokkades kan en moet ik accepteren. Ze zijn er voor een reden. Daarnaast is er natuurlijk ongewennigheid met vrije expressie. Door vrije expressie te oefenen komt er gewenning en wordt de vrije expressie toegankelijk, los van de blokkade. Daar kan ik altijd nog aan werken en soms verdwijnt die blokkade vanzelf als ik vaak oefen. Vooral als ik klein begin, niet te bedreigend, gewoon babystapjes om te wennen aan iets nieuws. Soort re-parenting.

 

Twee oefeningen voor vrije expressie:

Praten delen duo oefening met wekker voor tijd.

Zeggen volgen wat er in je opkomt, alles is welkom.
Geen commentaar, geen interuptie, alleen luisteren.

Bewegen terwijl de ander gewoon kijkt

Volg de beweging, alles is welkom. Geen participatie van de toescshouwer, toeschouwer kijkt alleen.
Geen commentaar, geen deelname, geen reacties

Praten is bewegen in je hoofd


Lotte 30-9-20

Ik weet niet wat het is wat ik allemaal typte gister. Opeens voel ik me er onbestemd bij.

Ik zeg ook soms op een moment iets misschien allerlei andere bewuste en onbewuste dingen ervoor en dan weet ik ook niet precies waar het vandaan komt wat ik zeg .

Briljant!

Als je dingen zegt en je hebt geen idee waar het vandaan komt dan is het de meest natuurlijke vorm van expressie. Dit is waar de 25 minuten luisteren en praten over gaat. En je daar helemaal vrij in voelen. Wat fijn dat dat gewoon spontaan en onbewust al uit je komt.

Alle gedachten daarna zijn gedachten. En gedachten zijn van de mind. De conditionering dus. Besteed verder geen aandacht aan de after-thought. Die komen en laat ze maar gaan. Hoeven we niets mee te doen. Het moment is al voorbij. Er is een nieuw moment … NU.

Ja nu weet maar ik voelde me heel onbeschrijfelijk vanochtend.

Alles deed pijn en heb heel de nacht met mijn vader bezig geweest die vertelde wat ik allemaal niet meer moest doen omdat ik mijn leven verpest en meer in gereel.

Nu weet ik even niet wat mijn eigen waarheid is

Jouw waarheid zijn niet je gedachten.

Mooie observaties wel in bovenstaande teksten. Hoewel het misschien onbestemd of onbeschrijflijk voelt lijkt iets aangeraakt, los te komen. Volg gewoon wat zich in jou aandient.

Als je je gedachtenloos uit vanuit het moment dan is er geen ruis en alleen maar Liefde. Is er geen bewuste of onbewuste manipulatie en kan de rivier ongestoord doorstromen …