Lees alleen verder als je bereid bent de volle verantwoordelijkheid voor je leven en welzijn te nemen, wetende dat het geen gemakkelijke weg wordt. Dat het soms bijna ondraaglijk pijn zal doen. Je je verloren zal voelen, onrustig, verlaten.

Alleen als je klaar bent met leven vanuit angst en onzekerheid en je regelmatig ongemakkelijk voelen, lees dan verder. Als je èchte, blijvende verandering wilt in je leven.

Mijn ervaring is dat naarmate ik bewuster werd en minder handelde vanuit mijn aangeleerde conditionering het er allemaal niet gemakkelijker op werd. Dat ik in eerste instantie meer ging voelen, ook de dips, vol met emoties, meer dan voorheen. Niet altijd fijn, met veel innerlijke en ook externe afwijzing.

Dat ik meer ging zien, patronen in mijzelf, geconditioneerd gedrag van anderen, mijn eigen gedrag. En er was geen weg terug meer. En omdat ik veranderde paste mijn omgeving zich aan, of andersom. Ik kreeg nieuwe vrienden, verloor contact met oude vrienden. Banen pasten niet meer, partners pasten niet meer, hobbies pasten niet meer. Soms paste niets meer en zat ik in een zwart gat. Maar het nieuwe paste altijd bij de nieuwe Kees. Wonderlijk hoe dat altijd zo ging. En het gebeurde gewoon. Ik hoefde allen maar waar te nemen. Wat ik in het begin natuurlijk niet altijd deed. Dan was ik nog druk met controle.

Totdat mijn BodyMind veiliger voelde met al dat meer voelen en meer gewaarzijn. Toen kwam er vaker en diepere rust. Een weldadige rust. Wat een weg, dat ‘project Kees’!

“A mind expanded does not retract”