Stress veroorzaakt lichamelijke klachten

Stress veroorzaakt spanning in je lichaam en geest. En zonder juiste ontlading wordt de spanning vastgehouden. Spieren trekken samen. Je lichaam en geest gaan compenseren voor balans en beweging. Met alle gevolgen van dien.

En stress veranderd wezenlijk je lichaamsfuncties. Want als de metaforische leeuw achter je aanrent dan gaat het bloed naar de buitenkant van je lichaam, naar je spieren, worden sexualiteit en spijsvertering stilgelegd, is er geen celherstel en zeker geen rust in je hoofd, je bent hyper alert. Ziedaar de stress effecten.

Op lange termijn is dit killing voor je. Tijdelijke compensaties worden permanent. Je raakt de blauwdruk van lichaam en geest kwijt. Je voelt je niet meer ‘de oude’ en je lichaam schreeuwt vaak om rust.

BodyMind sessies leggen de stress impuls still en open zo de weg naar lichaamseigen herstel. En waar nodig helpen we een handje door gerichte interventies ter plekke uit te voeren waardoor de hersenen gere-activeerd worden in de originele ‘gezonde’ bewegingspatronen.

Lichaamseigen herstel voor meer rust en meer bewegingsruimte

Aanbevolen voor jou zijn StressRecovery en DeepRelax