Alles beweegt. Alleen onze mind staat stil. Ego Probeert orde in chaos te scheppen.

Is niet helemaal hoe ik het ervaar/zie, maar ik weet ook dat er heel veel verschillende woorden zijn voor hetzelfde. Maar ik ga een poging doen 😉:

Vanuit de persoon gezien is het inderdaad chaos en een en al beweging, maar vanuit “dat wat je bent” is het heel stil en komt chaos voorbij.

Ja. En de persoon, de mind, het beschermende ego, ‘moet’ ‘iets’met die chaos om te kunnen beveiligen. Zn taak te doen om te overleven op de enge manier die het kent. Dus ordent, laat dingen weg, geeft betekenis, rubriceert, combineert, maakt verhalen, vervormt, vergeet. Om zo een alternatieve rust te vinden. Gebaseert op de buitenwereld. Homeostasis. Heel belangrijk allemaal.

Terwijl zoals je schrijft er al rust is. Je bent de rust al. De stilte waar het allemaal aan voorbij komt.

Mind fixeert de tijd om controle te behouden. Daarom verleden en toekomst. Ipv nu ervaren. Los. Vrij. Stil.

Ja, dus in die stilte die er al is moeten we eerst een persoon creëren die we denken te zijn. Met al die gedachten die we voor waar aannemen (en die vaak niet eens van ons zijn, maar ons zijn opgelegd), daar komt dan schuld en schaamte op, goed en fout. Pffff…hoe vermoeiend is dat toch voor ons mensen. Ik word al moe van de gedachten, en ik doe het zelf ook 😉

Y

Iedereen doet het. Er was geen keus. We kwamen zonder gebruiksaanwijzing op aarde. Bij ouder-amateurs. En dan begint een lange weg van ontkoppeling en ont-conditionering. Her-leren. Ont-leren.

Anke 10/5/21

 

Ja, en het kan in een keer gezien worden. Het is zo dichtbij en tegelijkertijd zo ver weg

Alles beweegt. Alleen onze mind staat stil. Probeert orde in chaos te scheppen. Ego’s zijn vooral actief waar het onveilig wordt ervaren. Lichaam registreert wel onveiligheid. Mind does not see it as such. Dat is conditioning.

Lichaam registreert wel onveiligheid. Mind does not see it as such. Dat is conditioning.