Het kan zijn dat je een trigger hebt op alleen zijn. Ik heb dat. Dan komt de onrust omhoog en zoekt mijn BodyMind naar regulatie. Bij mij kwam dat in de vorm van eten, rondlopen, porn kijken, iemand contacten voor sex, chocolade snoepen. Vervelend dwangmatig gedrag tot ik doorhad dat daar mijn trigger op zat.

Alternatieven voor regulatie als je triggert op alleen zijn zijn:

  • Neem een hond of poes om voor te zorgen
  • Planten in je kamer die je liefdevol verzorgt
  • Verbind je met je innerlijke kind, die is altijd bij je. Kinderen hebben soms een imaginair vriendje die altijd bij hen is.
  • Misschien heb je nog knuffels van nu of vroeger die je comfort geven. Mijn zoon had nog tot 8e een duimeldoekje dat hem reguleerde en zekerheid gaf.
  • Vraag een buddy stand-by te staan voor als je getriggerd bent. Of om te kunnen bellen of om langs te komen/bij langs te gaan. Dat kan bijvoorbeeld een goede buur zijn. Of zelfs een verre vriend of vriendin via zoom. Overleg dat je triggert op alleen zijn en dat je soms wilt regulren door middel van contact. Dan liggen de kaarten op tafel.
  • Of als je 3.0 wil gaan dan ga je in het metaforische vuur zitten. Doe je bewust niets. Dan mediteer je op alleen zijn. Neem je waar wat er gebeurt. Welke gedachten, herinneringen of beelden opkomen. om daarop te reflecteren terwijl je rustig doorademt.
  • Belly to belly practice van David Cates heeft mij geholpen om te werken aan mijn hechtingsproblematiek. Een duo-ademmeditatie waarbij je in en uit contact gaat terwijl je via de adem contact houdt. Prachtig lichaamswerk voor mensen met een beschadigde hechtingsstijl.

Aandacht is de toverstaf die alles verander

Als je eenmaal in de trigger zit zit er een filter op alles wat binnenkomt. 
Bij sommigen is dit levenslang. Dat is pas een echte lockdown waarbij de sleutel is weggegooid in een diepe put. 
Lotte 26/4/20