Denken is emergency tool, gericht om het wezen in veiligheid te brengen.

Denken is een auditieve waarneming van iets wat er in de reality niet is. Het is gericht om van A naar B te gaan. iets te vindend van A of van B. Vaakst op de buitenwereld gericht. In ieder geval de wereld buiten het denken zelf. Denken is een teken van onveiligheid. Als er geen onveiligheid is dan kan denken de vorm krijgen van waarneming. onderscheidend vermogen vervalt, vergelijken vervalt, in het moment zijn is voldoende, er is geen dissociatie nodig om het systeem schijnveilig te houden. Ik ben. Punt.

En als er denken is en er is geen daadwerkelijke (potentieel) onveilige situatie (donkere steeg met mensen met stokken) dan is het belangrijk het lichaam te reguleren door rust en veiligheid te hacken ,met bijvoorbeeld adem waardoor de originele associaties vervangen worden door associaties met rust en veiligheid.

OEFENING

In het algemeen kan je onveiligheid triggers (mensen, locaties, bezigheden, situaties) in kaart brengen en die vermijden. En de dingen waarvan je blij  en veilig wordt in kaart brengen en die vooral opzoeken.

Left road, right road

Links laten liggen de dingen die je triggeren, je neerhalen, je geen energie geven, je kleiner maken, naar gevoel geven, doen twijfelen, onzeker maken, negatief doen voelen, adem kleiner maken.

dit gaan we bewust vermijden, beëindigen, afstand van nemen.

Recht(s) doen aan dingen waar je blij van wordt, je kracht geven, je groter maken, je steun geven, meer adem geven, veilig voelen.

dit gaan we actief navolgen, opzoeken, beginnen, onszelf mee verwennen

 

 

Denken is emergency tool to survive when what is here now is not received without fear