Narcistisch gedrag maak slachtoffers
Dat wordt nog te veel onderkent
Te vaak door de slachtoffers zelf

Narcisme is het woord van de dag, lijkt wel. Toonaangevende leiders vertonen gedrag dat door experts als narcistisch beschreven wordt. Het lijkt alsof omgangsnormen vervagen, de waarheid door de leugen wordt ingehaald en manipulatie de nieuwe vorm van communicatie is.

Hoe het ook heet, wie het ook doet, het effect is vergaand: onzekerheid, twijfel, destabilisering & isolatie, vervagende persoonlijke grenzen, gevoelens van onmacht, burn-out verschijnselen, vermoeidheid, depressie èn tegelijk het verlangen het goed te doen zodat die ander je maar weer aardig behandeld. Wat dan ook meestal even het geval is. Macht erotiseert is een oud gezegde. En narcistisch gedrag is gericht op macht. Door vaak slimme en charmante mensen. Dat maakt hen aantrekkelijk. En dat trekt mensen aan, zoals een mot naar het licht vliegt. Soms tegen beter weten in. Met alle gevolgen van dien.

Als coach heb ik diepgaande ervaring met narcisme en de effecten ervan. Uit de eerste hand. En weet ik welke stappen te zetten om weer in je kracht te kunnen gaan staan. We willen en kunnen anderen niet veranderen, zeker wat betreft narcistisch gedrag niet. We gaan geen labels plakken op mensen die bepaald gedrag vertonen. Wel willen we uiterst weerbaar zijn tegen giftig gedrag dat ons welzijn en ons levensgeluk ondermijnt.

Het gaat om jou te wapenen tegen ongewenst gedrag

In enkele BodyMind sessies zullen we samen onderzoeken

  • welk gedrag je daadwerkelijk mee te maken hebt
  • hoe het systeem van manipulatie en controle werkt
  • hoe je hier tegen te wapenen en welke praktische stappen mogelijk zijn in je leven
  • welke psychische en fysieke schade je hebt opgelopen

Daarna herstellen we je balans vanuit diepe innerlijke rust. En waar nodig met gerichte trauma interventies opgebouwde spanning verwijderen. Zodat je weer voor jezelf kan kiezen, je zeker van jezelf bent en vol en blij in het leven kan staan.

Meer energie! Je staat weer in je kracht!

Aanbevolen zijn voor jou StressRelease en DeepRelax en TraumaRecovery